21. maalis, 2018

Our Corporate Love

SuperMax Oyj vuonna 2018. Toimitusjohtajan avauspuhe firman uuden strategian kick-offissa.

Rakkaat työystävät

Olemme aina olleet visionäärisiä pioneereja. Meillä oli missio jo silloin, kun jotkut vielä räpelsivät toiminta-ajatusten kanssa. Vision ja arvot määrittelimme kärkikahinoissa. Missään emme ole jääneet ruikuttamaan jälkijunaan. Ikinä.

Aina kun liike-elämä tarvitsee uusia innovaatioita, otamme kopin. Te firman seniorit – siis ei millään pahalla, hehheh – muistatte ajan, kun alettiin meuhkata, että ihmisten pitäisi välittää toisistaan. Legendaarinen perustajamme sanoi, että rakkaudesta siinä on kyse. Positiivisuuden asialla siis.

Seuraavassa ovat tärkeimmät huippumäärittelymme, jotka aikoinaan syntyivät proaktiivisina responsseina uusiin tuuliin. Ihan vaan kertauksen vuoksi.

Our Corporate Love (yritysrakkautemme): Olemme kaikki yhtä suurta myötätuntoista perhettä. Muita arvoja emme tarvitse, eiks niin.

Mittaamisen hoidamme näppärällä henkilösirukortilla. Kaikki saavat sen. Tavoitteenamme on, että jokainen työystävä suorittaa kolme halausta päivän aikana. Rakkaushan on hieno juttu. Siitä puhutaan liian vähän Kauppiksen kursseilla. Sirukortin avulla keräämme meitä kaikkia yhdistävää tietoa henkilöstön vireystilasta. Ja muusta.

Our Corporate Dream (firmaunelmamme): SuperMaxista tulee suurin, kaunein ja mahtavin.

Sitä saa mitä mitataan. Meillä tullaan mittaamaan toimialamme suurin liikevaihto, kaunein viimeinen rivi ja mahtavin kurssikehitys.

Our Corporate Vision (yhtiövisiomme): Vuoden 2020 alkaessa olemme 100 % kannattavampi kuin nyt.

Hei, väki, tässä kohtaa aplodeja. Kamaan. Positiivisesti.

Our Corporate Joy (firmailomme): Kasvomme leviävät hymyyn aina kun kurssimme nousee.

Tämä on sitä työhyvinvointihommaa. Jokainen kuvataan valvontakameralla aina työhön tultaessa ja pois lähtiessä. Hehheh, muistakaa vääntää hymy ainakin ne kaksi kertaa päivässä. Etäpäivinä otetaan selfiet.

Our Corporate Happyness (yritysonni): Kell’ onni on, se onnen kertokoon.

Sitähän me kaikki haluamme, eikö vain? Suomikin on maailman onnellisin maa. Onni on sitä, että saadaan paiskia pitkää päivää. Töitä riittää, kun talous on kunnossa. Sijoittajien onni on tietenkin meidän ultimaattinen tavoite. Vielä onnellisempia olemme, kun teemme kilpailijat onnettomiksi.

Our Corporate Mission (yritysmissiomme): SuperMaxin missiona on rahan tekeminen.

Tätä veivattiin pitkään. Hehheh. Saatiin kunniamaininta talousalan verkkosivuilla. ”Kerrankin joku sanoo rehellisesti, miksi on olemassa.” Me olemme rehellisiä. Maailmakin paranee, kun kulutus kasvaa. Sokerina pohjalla.

Näillä sanoilla toivotan meille tuloksellisia kvartaaleja. Halatkaahan siinä lähellä olevia, mutta varokaa, ettette läikytä kuohuvaa vaatteille. Ja pojat, varovasti, muistakaa hästägmiituu.

 

Avainsanat: kaksoisviestintä, sanat ja teot, arvot, johtajuus

Uusimmat kommentit

13.11 | 19:17

Olet varmastikin oikeassa. Häpeä on isosti mukana tässä tematiikassa.

13.11 | 08:05

Kiitos aidoista ajatuksista.

Luulisin, että se mitä seuraa, jos menet kommentoimaan tuollaisessa kuvaamassasi tilanteessa, on luultavasti häpeärangaistus – sinut vain "ignoorataan".

23.09 | 14:48

Hieno syvällinen tunne tässä mukana, arvostan ja yhden ajatuksiisi.

01.09 | 08:09

Kiitos tästä tarinasta ja ajatuksista. Luin tätä ääneen tätini Elsa Pippolan luona Joensuussa.
Terveiset häneltä. Siunausta elämääsi. Tervetuloa Joensuuhun! elsapippola@gmail.com

Jaa tämä sivu