Uusi alku

Tervehdys! Yritän taas päästä käyntiin Eetosta ja paatosta -blogien kanssa. Samalla toivotan lukijoilleni onnellista vuoden 2023 jatkoa. Nyt alkaa olla jo kevättä ilmassa.

Olen vuodesta 2016 lähtien kirjoittanut 301 Eetosta ja paatosta -blogia. Viime joulukuun raportin mukaan katsomiskertoja oli ollut yli puoli miljoonaa, tarkkaan ottaen 532 134. Joulukuun alun jälkeen olen pitänyt kolmen kuukauden bloggaamistauon.

Tauon akuutti aiheuttaja oli, että blogin webhotelli fuusioitui suuren toimijan kanssa, ja alkuvaiheessa oli lähes toivottoman hankala saada uutta systeemiä rullaamaan. Nyt kaikki on kunnossa, kotimaisen toimijan (Shellit.org) avulla. Palveluntarjoajaksi valitsin WordPressin, koska olen ymmärtänyt sen olevan huomattavan monipuolinen ja notkea.

Alkupaniikin jälkeen taukoon oli toinenkin syy. Minulla on menossa kahden kirjan kirjoitusprosessi, ja havaitsin hyväksi keskittyä niihin. Kirjahankkeet ovatkin edenneet melko hyvin. Perästä kuuluu.

Kuluneiden kuuden vuoden aikana kirjoitin uuden blogin lähes joka viikko. En siksi, että olisi ollut pakko, vaan siksi että minulla oli tarve kirjoittaa. Oli jonkinlaista sanomisen tarvetta. Kaiken lisäksi sain aika usein kannustavaa palautetta, mikä sekin motivoi kirjoittamaan. Vanhat blogini on helppo löytää näiltä sivuilta.

Tauon aikana olen miettinyt, miten jatkaisin. Tähänastisilla blogeillani on ollut varsin tiukka formaatti, ainakin blogien pituuden suhteen. Jatkossa haluaisin olla väljempi. Joskus saatan sutaista lyhyemmän tekstin, joskus ehkä perusteellisemman. Ehkä kirjoitan enemmän tajunnanvirtaa kuin tähän saakka. Tietenkin olisi mukava kuulla myös lukijoiden toiveita ja odotuksia.

Sitäkään en tiedä, löytävätkö vanha lukijani enää takaisin Eetosta ja paatosta -sivulle. En ota siitäkään paineita. Ne löytävät, jotka löytävät. Tunnen kirjoittavani ennen kaikkea omaksi ilokseni.

Tämä teksti on uuden formaatin kanssa harjoittelua. En osaa vielä käyttää sen kaikkia ominaisuuksia. Näyttää siltä, että kirjoittaminen ja editointi ainakin alkaa sujua.

Terveisin

Tapio